RadosnoDetinjstvo

У понедељак 4.децембра ученици боравка првог разреда наше школе били су домаћини предшколцима ПУ „Радосно детињство“.

И за школарце и за њихове млађе другаре припремљено је изнанеђење. Дружење уз, само за њих припремљени квиз. У библиотеци школе, у шест група, заједничким снагама борили су се у знању. Уз пуно смеха стигли смо до краја дружења и већ тада заказали нову заједничку активност за наредну недељу.

У понедељак 11.децембара наставили смо дружење са предшколцима. Овога пута се наша школа укључила у пројекат „Искључи телефон укључи игру" те смо заједно осмислили нову игру. Правили смо специјалне карте са различитим темама. Групе су имале задатак да на основу задате теме осмисле своје карте. Теме су биле воће, поврће, домаће или дивље животиње и играчке. Уживали смо у овом дружењу а на крају и одиграли пар занимљивих партија меморије.

Трећи понедељак месеца децембра у низу донео је сасвим другачије дружење. Спојили смо ученике старијих разреда са много млађим другарима-предшколцима. Одељење 7-3 са ОС Данком Петровић посетило је  ПУ „Радосно детињство“. Школске клупе, макар на један час, заменили су маленим столицама вртића. Заједно су, ђаци седмаци и шестогодишњаци украшавали просторије у којима бораве другари у вртићу. Цртали су, сецкали, бојили, правили украсе... евоцирали успомене када су и сами били у вртићу а другарима показали како се брзо расте и одраста. Сигурни смо да ће се слична дружења наставити и у новој.години.