Gal73Nasl

У оквиру манифестације "Дани европске баштине" и обележавања Дечје недеље у простору "Галерије 73" учитељица Тања Цапудер је одржала угледни час "Виртуелно путовање светом".

Кроз мултимедијалне садржаје присутни су могли да упознају занимљивости, обележја, културу и ношње Немачке, Турске, Француске, Шпаније, Србије и Италије. Свака држава је имала свој штанд са изложеним радовима са креативних радионица и сувенирима дате државе. Изложене су фотографије најзначајнијих места и симбола дате државе.

Ученици, као представници државе, су нас упознали са занимљивостима државе, приказали занимљиве костиме и ношње, а специјални гости су нас поздравили на разним језицима.

Специјални гост за Француску је био професор француског језика Мики Дабетић. На турском језику нас је поздравио ученик наше школе Мехди, који води порекло из Турске.

Активности су се смењивале од државе до државе. Присутни су могли осим предивних костима да чују и науче много лепих занимљивости. Од прелепих ношњи "дирндл"које представљају Немачку и бреца переца, маски и костима са карневала у Венецији, плесачица барокног плеса фламенко, чувене "Шехерезаде" из Турске, прелепих дама са береткама из Француске или представљања наше ношње, није се могао издвојити најлепши костим. Сваки је био леп на свој начин. Још већи значај је био јер су веома веродостојно представљали дату државу.

Србију су представиле прелепе ношње Куд-а "Димитрије Туцовић", као и српско народно коло "Моравац" у извођењу ученика Јакше Бошковића.

Посебно изненађење за ученике је била аниматорка Тања са рекреативне наставе са Гоча. Ученици су са Гоча понели веома лепе успомене и веома су се радовали овом сусрету. За крај су извели заједничку кореографију "Хендс клеп" коју су играли на Гочу.

Час је протекао у веома лепој атмосфери. Могло је да се чује доста занимљивости, научи много о другим земљама, а пре свега и забави. Ученици су били одлични представници овом "виртуелном" путовању.