RadionicaUskrs21Nasl

Људи ликујте, народи чујте:
Христос Воскресе, Радост донесе!
Звезде играјте, горе певајте
Христос Воскресе, Радост донесе!

... Наизменично уз дивну Ускршњу песму, приче о Тајној вечери, Великом петку и Васкрсењу Христовом искрсавају знатижељни погледи наших првака. Док вредно истражују чари нове декупаж технике, радознало употпуњују причу о Христовом страдању...

Ускрс – празник који носи значење и поруку, носи са собом – Нови почетак. Празник на који се окупља породица доноси опроштај и препород. Са било које стране да се разматра неизоставно је да нам носи једну поруку – наду у нови живот.

Управои због тога Ускрс представља најлепши хришћански празник којим се прославља Христов повратак у живот – васкрсење. Одговоре на питања „Шта се десило на Велики петак? Када је васкрсао Христ? Зашто је прво јаје црвене боје? Ко је померио камен на Христовом гробу? Шта се десило са разбојником Варнавом?...“ смо употпунили креативним делима. Од рециклираних материјала, дарова из природе и мало маште настала су наша дела.

Симболи Ускрса: зеке, пилићи, насмејано су нас гледали са декупаж теглица наговештавајући слаткише у њима. Ускршњи поздрави Христос Воскресе – Ваистину Воскресе низали су се са наших дрвених честитки. Мраморна јаја на штапићима, теглице са слаткишима, јаја од ева пене, пилићи од отиска прстију, насмејане зеке од стиродура већ су спремни у посебним Ускршњим врећицама.

Наши прваци са учитељицом Тањом Цапудер са љубављу су стварали креативна дела. Праштајте и волите и радујте се најлепшем хришћанском празнику.

Тропар

Христос воскресе из мртвих,
Смрћу смрт уништи и свима
У гробовима живот дарова.