СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН, ШКОЛО!

17. април 2022.

 

DS01

 

Кад природа озелени и нестане белог снега, топлим сунцем опијени, помињемо често њега...

Тако је и ове године, а тако је било и претходних 85 година. Да, да, толико година слави овог априла наша школа. И како започети причу, у само неколико реченица, о свим тим годинама од када постојимо...

Све је почело давне 1937. године... Зграду је пројектовао Рајко Татић, познати српски архитекта тог времена, који је, између осталог, пројектовао и зграду Главне поште, Универзитетску библиотеку Светозар Марковић, комлекс Старог сајмишта, зграду РТС у Абадеревој улици, зграду Осме београдске гимназије и др.

Зграда наше школе подигнута је у тадашњој улици Надежде Петровић, на најлепшем делу Бановог брда, окренута ка старом Београду и Бежанијској коси, заштићена шумом Кошутњака, са погледом ка Ади... Једанаест учитеља и 566 ђака, који су били распоређени у 11 одељења, од 1. до 4. разреда, постаће прва генерација ученика наше школе.

У међувремену, проширило се Баново брдо и „проширила“ се и наша школа. Постајемо школа којој се верује, школа која се воли, школа која је други дом...

Покушавамо да израчунамо колико је ђака и наставника прошло кроз учионице наше школе за ових осамдесет и пет година: сто хиљада, сто двадесет хиљада... Читав један град као што је Смедерево, Ваљево, Зрењанин или Краљево. Многи наши ђаци постали су значајни чланови наше заједнице – познати лекари, професори, правници, економисти, уметници, архитекте, спортисти, новинари, глумци... али, и рачуновође, пекари, трговци, обућари, занатлије, медицинске сестре, кувари...

 

DS02

 

На све њих смо поносни и сви су они поносни што су били део наше школе... Можда у некима нисмо препознали на време будућег научењака или генијалца, али смо у већини усадили осећај припадности школи... Сви сте ви и даље наши Панчићи.

Срећан нам 85. рођендан!

Живели!

ПАНЧИЋЕВИ ДАНИ

Поводом Дана школе, у периоду од 16. до 22. априла, биће организовани Панчићеви дани:

  • У суботу, 16. априла, изаћи ће школски лист Оморика у електронској форми. Уредница овогодшњег броја је Слађана Тодоровић, наставница српског језика.
  • У недељу, 17. априла, поставићемо на сајт школе малу представу поводом Дана школе. Представу су припремиле Татјана Маћејка Трајковић, наставница музичке културе, са хором ученика 6. и 8. разреда и Тања Цапудер, наставница разредне наставе са ученицима свог одељења, 2-4.
  • У недељу, 17. априла у 18 часова, у Галерији 73 (Пожешка 73) биће отворена Изложба слика ученика 8. разреда наше школе. Поред изложбе биће изведен музички програм ученика наше школе. Организатор изложбе је Драгана Ристић, наставница ликовне културе. Организатор  музичког дела је Петра Стојковић, наставница музичког васпитања.
  • У среду и четвртак, 20. и 21. априла, биће организовано такмичење ученика 8. разреда у квизу Колико познајемо Београд. Организатори квиза су Драгана Јанковић, наставница географије и Биљана Лазаревић, педагогица.

На крају, честитамо свим ученицима и наставницима на успесима на овогодишњим такмичењима и желимо им да само тако наставе...

Срећно!

 

Свети Сава - школска слава

 

Ученици 4.разреда су уз свесрдну помоћ својих учитељица, вероучитељице и наставнице информатике припремили приредбу у част Светог Саве. Поштујући званичне препоруке  у вези са окупљањима, а у складу са епидемиолошким мерама, приредба је раније снимана са намером да је на Савиндан погледају сви ученици и запослени школе.

 

SvSava2022

 

Ученици 4.разреда су својим разноврсним и раскошним талентима уз помоћ својих наставница трудољубиво и заиста марљиво приступили припреми приредбе. Резултат тога је овај филм-приредба којом смо покушали да на леп и примерен начин одамо поштовање и дубоку наклоност првом српском учитељу Светом Сави, који је за наш народ био путовођа пута који води у живот.

Погледајте нашу приредбу!

 

 

 

Изложба радова ученика

 

 

Представа поводом Дана школе

17. април 2019.

 

 

ПРЕДСТАВУ РЕАЛИЗОВАЛИ:

учитељи и ученици 2.разреда

 

МУЗИКА:

Татјана Маћејка Трајковић, проф. музичке културе

 

 

ЧАСОПИС "ОМОРИКА"

припремила
Марија Димитријевић, проф. српског језика

 

Галерија слика:

 

27.јануар 2020.

 

Светосавска приредба одржана је у свечаној сали школе. Приредбу су припремили и извели ученици четвртих разреда.

 

 

Режија

Ива Иванчевић Илић и Маја Марковић, проф. разредне наставе

Музички део

Милица Ракић, вероучитељ

Сценографија

Драгана Ристић, проф. ликовне културе

 

 

 

Изложба у холу школе

 

 

Светосавска приредба

 

 

27.јануар 2019.

 

„Наша прошлост - наша сећања"

прича о нашој прошлости и личностима које су је обележиле

 

 

Режија

Јелена Вуковић, проф. српског језика и књижевности

Музички део

Татјана Маћејка Трајковић, проф. музичке културе

Сценографија

Драгана Ристић, проф. ликовне културе

Организација

Татјана Шофранац, проф. српског језика и књижевности

 

 

 

Изложба у холу школе

 

 

Представа „Наша прошлост - наша сећања"

 

 

Поткатегорије