Пројектна настава у одељењу III/4 - Француска

Школска година 2022/2023.

"Виртуелно" путовање светом

Француска, земља тријумфа и светлости, позната по Ајфеловој кули, Тријумфалној капији, Наполеону Бонапарти, Дизниленду... Нас је опчинила својим занимљивостима.

Разговарали смо о Ајфеловој кули, симболом Париза, као грађевини коју је пројектовао Густав Ајфел за Светску изложбу поводом стогодишњице Француске револуције. Имали смо прилике да видимо разне сувенире пореклом из Француске, од макета Ајфелове куле и стрипова о Астериксу и Обеликсу, као и праву беретку. Ученици су уживали испробавајући праву француску беретку.

Да откријемо још лепота Француске позвали смо госта професора француског језика Микија Дабетића. Кроз диван изговор француског ученици ученици су чули како звучи француски језик. Наставник је својом причом, глумом и песмом на прави начин показао лепоте ове дивне земље.

Говорили смо о открићу Ласко пећине и пећинском сликарству. На нашој радионици смо на зиду учионице направили "пећински" зид (користећи само разблажену окер темперу), а затим смо се угљеним штапићима препустили правом пећинском сликарству.

Свака земља има своје чари! Идемо на распуст!!! Нестрпљиво ишчекујемо следеће путовање.