Поштовани родитељи и ученици, наставници виших разреда наше школе користиће онлајн платформу Едмодо (www.edmodo.com) као подршку настави на даљину. Употребом Едмода наставници и ученици биће у могућности да остваре интеракцију и размену материјала, а све у функцији бољег савладавања програмских садржаја.

Како ћете се повезати са другим предметима и наставницима?

Након логовања на Едмодо, потребно је да у горњем левом делу почетне странице Едмода кликнете на три тачкице (поред наслова My Classes), па изаберете опцију Join a Class (Придружи се разреду), унесете код за одговарајући предмет и кликнете на Join (или Приступи). Кодове за све предмете добићете од својих разредних старешина.

 

 

Шта ако немате налог на Едмоду?

Ученици који немају свој налог на Едмоду, односно нису повезани ни са једним наставником и предметом, треба да га направе. Налог се прави тако што на почетној страници Едмода (www.edmodo.com) кликнете на опцију Sign up for a free account (или Региструј се бесплатно, ако је на српском).

 

Edm2

 

Отвориће се страница где треба да изаберете коју врсту налога правите. Изабраћете налог за ученика (Student account).

Edm3

 

Следи страница у којој уносите код једног предмета, корисничко име и лозинку (лозинку морате да потврдите). Поље за унос и-мејл адресе не морате да попуњавате.

 

Edm4

 

Следи још једна страница где треба да унесете своје име, презиме и датум рођења и налог је готов.

Након што направите налог за један предмет, за све остале предмете НЕ ПРАВИТЕ НОВЕ НАЛОГЕ, већ се улогујете на Едмодо и повезујете се са другим предметима и наставницима, како је објашњено у почетном делу текста. Логовање на Едмодо урадићете кликом на опцију Log in (Пријави се) на почетној страници сајта.

Edm5

За све додатне нејасноће око прављења налога и придруживање наставницима и предметима можете се обратити на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..