28.05.2020.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

Апликација за заказивање термина код психолога и педагога на Еуправи, за родитеље који су примљени у нашу школу преко захтева, још није доступна.
Замолио бих родитеље за стрпљење, или ће родитељи бити обавештени телефоном из школе, или ће у једном тренутку апликација бити отворена и за њих.
 
 
Милан Бајић, директор школе
 
 

22.05.2020.

 

Поштовани,

Уписивање ђака у први разред основне школе спроводи се само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

НЕОПХОДНО ЈЕ ДА РОДИТЕЉИ ДОНЕСУ ПОТВРДЕ ДА СУ ЗАПОСЛЕНИ, УКОЛИКО СУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЗА БОРАВАК.

 


 

11.05.2020.

 

Поштовани родитељи, обавештавамо вас да су сва деца чији су родитељи звани да доставе њихов матични број, а нису са територије школе и уписивана су преко захтева, примљена у први разред наше школе.

О свим даљим процедурама, уписа, тестирања код психолога и педагога бићете накнадно обавештени.

 

Милан Бајић, директор школе

 


 

31.03.2020.

 

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.

Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа (https://euprava.gov.rs).

Захтеве за упис деце која не живе на територији школе, а које су родитељи предавали до 1.2.2020, школа је већ унела у портал е-управа (100 захтева, није унето само дете П. Ђ због недостатка матичног броја).

Када почне уписни процес, захтеви ће се одобравати према динамици подношења захтева у школи, које су родитељи обавили од септембра 2019., до фебруара 2020. и према динамици уписа деце која живе на територији школе

Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа чим исти буде био дефинисан.

Милан Бајић, директор школе

 


 

27.03.2020.

 

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА!

 

Упис ученика у први разред, због ванредног стања, неће се обављати на досадашњи начин. У школе још нису стигла упутства како ће се уписивати прваци. По добијању званичних информација о упису, објавићемо их на сајту школе и улазним вратима.

ПРАТИТЕ САЈТ ШКОЛЕ ГДЕ ЋЕ БИТИ ЗВАНИЧНА ИНФОРМАЦИЈА.

 

Милан Бајић, директор школе

 


 

02.09.2019.

 

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА!

 

Обавештавамо родитеље који већ имају децу у школи а не живе на територији школе, да имају могућност да од 2 септембра до 30. новембра 2019. доставе Захтев за упис детета у први разред ради прецизније евиденције заинтересованих за упис који ће им одмах бити одобрен. Уколико не искористе ову могућност њихови Захтеви биће усвајани по редоследу предавања у зависности од могућег броја уписаних нових ђака.

Сви остали родитељи који намеравају да упишу децу у нашу школу а не живе на територији школе, могу образац Захтева за упис потписивати у школи од понедељка, 2. децембра 2019. године.


Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину обавити у времену од 01. априла 2020. до 31.маја 2020.

Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка у првом и другом разреду, до попуне три одељења. Још једном напомињемо да је број места у боравку ограничен на три одељења.

Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања (''Сл.гл. РС” бр. 72/09; 52/11; 55/13; 35/13 - аутентично тумачење; 68/15; 62/16 - одлуке УС и 88/2017) у први разред се уписују деца рођена 2013. године и деца рођена до 28.02.2014. год.

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2014.год. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2020. године.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.

Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима школе. Родитељ може да изабере основну школу у коју ће да упише дете, о чему подноси захтев изабраној школи (секретару школе) од 02.12.2019. Приликом уписа (предаје тpажених докумената и давања тражених информација) секретар заказује тестирање код психолога или педагога.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

1. Извод из матичне књиге рођених (оверен препис или фотокопија) која може бити старија од 6 месеци;

2. Потврда о здравственом стању детета;

3. Доказ о територијалној припадности школи (фотокопија пријаве стана или фотокопија личне карте);

4. Уверење (до издавања уверења – Потврда) Предшколске установе о похађању предшколског програма.

Упис ће се обављати у канцеларији секретара школе, сваког радног дана од 8 – 14 часова. Због родитеља који не могу доћи у преподневним часовима, секретар ће понедељком вршити упис после подне од 13 – 18 часова.

Само понедељак, први дан уписа, секретар ради пре подне понедељком, за време уписа.

 

СЕКРЕТАР ШКОЛЕ:
Бранка Ћурчић